Viggo Kristiansen har fått flere jobbtilbud

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen har mottatt flere jobbtilbud.  Les mer Lukk

Alt tyder på at Viggo Kristiansen løslates. Han planlegger å flytte hjem igjen til Kristiansand, hvor han allerede har fått jobbtilbud.

Påtalemyndigheten snudde mandag og ba om at Kristiansen løslates. Senere på dagen dro advokat Arvid Sjødin til Ila fengsel og forvaringsanstalt for å forberede sin klient på livet utenfor murene.

– Dette kom så brått på at det ikke er lagt noen plan, men det som jeg er overbevist om, er at han vil bruke tiden sin sammen med sin store familie. Det er ikke mange av dem han har fått lov å treffe på disse 21 årene. Når det skjer, så vil dette gå godt, sier Sjødin.

Advokaten forteller at Kristiansen reagerte med «sjokk og litt morsomheter» da påtalemyndighetens påstand ble klar.

– Han hadde ikke ventet det, sier Sjødin.

Vil flytte hjem

Sjødin tror Kristiansen vil klare seg meget godt hvis Høyesterett gir tommel opp for løslatelse. Den drapsdømte 42-åringen planlegger å flytte hjem til Kristiansand og har allerede fått jobbtilbud fra bedrifter i området.

– Det er snakk om lagerjobber og andre ting. Det er folk som har tatt det opp i styret og bedt om det sendes tilbud, og det har vi tatt imot, sier Sjødin.

Høyesterett vil tidligst onsdag avklare hvordan spørsmålet om løslatelse behandles. Retten skulle opprinnelig til full behandling med fem dommere 17. juni.

Under dissens 2–1 kom lagmannsretten til at 42-åringen skulle forbli fengslet.

Dømt for Baneheia-drapene

Kristiansen er dømt til 21 års forvaring for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Kristiansen har hele tiden nektet straffskyld. I februar fikk han straffesaken sin gjenåpnet.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.