Flere tusen samlet seg på parkfester i Oslo

I Oslo var det samlet opp mot 3.000 mennesker på St. Hanshaugen og i Frognerparken natt til søndag. I Sandefjord var opp mot 1.500 samlet på rånertreff.

Politiet i Oslo anslår at det var nærmere 2.000 personer på St. Hanshaugen rundt klokka 1 natt til søndag, og at folkemengden var redusert til rundt 600 litt før klokka 2.30.

– Det er veldig mye folk som er samlet, og mye ungdom og mange er overstadig beruset. Det er veldig lite fokus på smittevern, og en god del musikk. Litt høyt til tider, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt til VG.

Stemningen har imidlertid vært god og folk har fulgt politiets pålegg om å dempe seg.

Til Dagbladet , som skrev om ansamlingene først, opplyser Stokkli at det var nærmere 1.000 personer samlet i Frognerparken i flere spredte fester. Der skal imidlertid folk ha fulgt smittevernreglene bedre.

– I Frognerparken har det også ved et par anledninger blitt avfyrt fyrverkeri. Det er ikke lov, men vi har ikke fått noen meldinger om at folk skal være skadd, sier Stokkli.

I Sandefjord melder politiet at det var mellom 400 og 500 biler ved Borgeskogen i Stokke på rånertreff, Ifølge Sandefjords Blad anslår politiet at mellom 1.000 og 1.500 personer kan ha deltatt.

Også i Bergen skal det lørdag kveld og natt til søndag ha vært svært mange mennesker og mye fyll i Nygårdsparken, melder NRK.

Til tross for de store ansamlingene har politiet ikke meldt om noen alvorlige hendelser i tilknytning til ansamlingene.