Kristiansand innfører strengere coronatiltak

I forrige uke testet mange seg i bydelen Vågsbygd i Kristiansand etter smitteøkning. Nå strammes tiltakene inn. Les mer Lukk

Fra lørdag blir det skjenkestopp og stengte treningssentre i Kristiansand. Mye smitte gjør at kommunen skjerper inn coronatiltakene.

Ledelsen i Kristiansand kommune var fredag i møte med Folkehelseinstituttet.

– Vi har fått tydelige råd fra FHI om å stramme inn for å hindre ytterligere spredning. Det er nødvendig å straks innføre strengere tiltak for å begrense mobiliteten i befolkningen, sier kommuneoverlege Styrk Fjærtoft Vik i en pressemelding.

Kommunen innfører tiltak i tråd med tiltaksnivå 5B i coronaforskriften, skriver Fædrelandsvennen. Det innebærer innstramminger som skjenkestopp, stans av arrangementer som ikke er av religiøs art, og stenging av treningssentre.

FHI følger med på Kristiansand

I en epost til avisa beskriver overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet smittesituasjonen i sørlandsbyen som alvorlig.

– Det er Hammerfest og Kristiansand vi særlig følger nå. Det som startet som et russeutbrudd, har vokst utenfor russen og deres familier og gitt mer utbredt smitte i samfunnet.

Han tror at sammen med utbredt testing og smittesporing er tiltakene som nå blir innført, tilstrekkelige til å slå ned smitten.

Arrangementer forbys

I tillegg til stengte treningssentre og skjenkestopp nedjusteres maksgrensen for antall deltakere på arrangementer til 20 deltakere, mens for begravelser er grensa 50.

Alle andre arrangementer både inne og ute forbys, noe som rammer kulturtilbud som kinoer og teatre blant annet. Det innføres også munnbindplikt.

Kristiansand har siden 17. mai hatt sterkt økende smitte. Totalt er det registrert 524 smittede de siste 14 dagene. Mange har ukjent smittevei.