Ny kritikk mot regjeringen i Bergen Engines-saken: – På grensen til hva en statsråd kan tillate seg

Emilie Enger Mehl (t.h.) fyrte løs mot regjeringen i Stortinget fredag. Bak er statsminister Erna Solberg. (H) Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

– Noe av kommunikasjonen, spesielt fra forsvarsministeren, har vært misvisende og balanserer på grensen til hva en statsråd kan tillate seg.

Det sa saksordfører Emilie Enger Mehl (Sp) om Frank Bakke-Jensen (H) da Bergen Engines-saken ble debattert i Stortinget fredag, ifølge E24/Bergens Tidende.

I forrige uke kom Stortinget med sterk kritikk, et såkalt daddelvedtak, for måten regjeringen har håndtert salget av Bergen Engines.

Det kontroversielle salget av Bergen Engines ble i mars stanset av regjeringen etter langvarig press i Stortinget og i mediene. Den nåværende eieren Rolls-Royce inngikk i desember i fjor en avtale om å selge motorfabrikken til russiskeide TMH International for 1,6 milliarder kroner.

– Det er sterkt kritikkverdig at regjeringen har gitt mangelfull informasjon til Stortinget om regjeringens håndtering av saken, sa Mehl i Stortinget fredag.

Også flere andre opposisjonspolitikere tok ordet og ga regjeringen kraftig kritikk.

Statsminister Erna Solberg (H) innrømmet at det er mangler i arbeidet regjeringen har gjort.

Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) sa at han tar informasjonsplikten overfor Stortinget på største alvor, og at han burde ha vært mer presis i sitt svar.