Helsearbeidere tas ut i streik: – Vil ikke ramme coronahåndteringen

Unio kommune sier at deres streikeuttak ikke skal ramme coronahåndteringen. Alle som jobber med testing, smittesporing og vaksinering er unntatt streik, skriver NRK. Les mer Lukk

7.390 ansatte landet over, deriblant mange helsearbeidere, tas ut i streik etter brudd mellom KS og Unio. Vil ikke ramme coronahåndteringen, sier Unio.

Meklingen førte ikke fram mellom KS og Unio, noe som fører til at Unio tar ut 7.390 lærere og helsearbeidere i streik fra torsdag.

Steffen Handal, som er leder i Unio kommune, sier at deres streikeuttak ikke skal ramme coronahåndteringen. Alle som jobber med testing, smittesporing og vaksinering er unntatt streik, skriver NRK.

– Det er selvfølgelig ekstra vanskelig å streike i en pandemi. Til vanlig rammer streik en tredjepart dessverre, og i dette tilfellet kan det være ekstra vanskelig fordi det er en pandemi, sier Handal.

I første omgang vil streiken berøre rundt 13 kommuner og 9 fylkeskommuner, deriblant en rekke skoler og helseinstitusjoner i Bergen, Bodø, Bærum, Kristiansand, Stavanger, Trondheim og Ålesund.