En død og en kritisk skadd i møteulykke i Nittedal

Nødetatene jobber på stedet der to vogntog kolliderte natt til torsdag. Ulykken skjedde nord for Hagantunnelen på riksvei 4 i Nittedal kommune. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

To vogntog har kollidert nord for Hagantunnelen på riksvei 4 i Nittedal kommune. En av vogntogsjåførene har omkommet, mens den andre er kritisk skadd.

– Det pågår livreddende førstehjelp på to personer på stedet. Det jobbes med å frigjøre dem, sa operasjonsleder Terje Nordang i Øst politidistrikt til NTB like før klokken 4.30.

Kort tid etter opplyste politiet at den ene av dem ble erklært død av lege på stedet. Den andre sjåføren er frigjort fra kjøretøyet og fraktet til Ullevål sykehus i Oslo. Vedkommende er kritisk skadd.

Meldingen om ulykken kom klokken 3.17, og det var ingen andre biler involvert i ulykken.

– Det er har vært et kraftig sammenstøt, så det har vært store krefter i sving, og det er mye vrakdeler på stedet, forteller Nordang.

Nødetatene jobber på stedet, og riksvei 4 og Hagantunnelen blir trolig stengt i flere timer. Det er omkjøring via Nittedalsveien mellom Gjelleråsen og Hauger, nord for tunnelen, opplyser politiet.