Den store journalistprisen til VGs coronaredaksjon

Juryleder Finn E. Våga deler ut Den store journalistprisen til VG. Oda Leraan Skjetne, Sondre Nilsen, Jari Bakken og Gard Steiro mottar prisen på vegne av VG. Foto: Gorm Kallestad / NTB Les mer Lukk

Coronaoversikten til VG er årets vinner av Den store journalistprisen. Avisen har laget faktabasert journalistikk på en måte vi sjelden har sett, ifølge juryen.

Fra begynnelsen av mars i fjor har avisen kontinuerlig oppdatert om utviklingen av coronasmitte – lokalt, nasjonalt og internasjonalt – samt antall innlagte og døde.

Etter hvert ble tjenesten også utvidet til å omfatte andre faktaopplysninger, som tilgang til vaksiner og antall vaksinedoser.

Juryen for Den store journalistprisen viser til at VG har bidratt til smittevern og folkehelse.

– Helt siden 3. mars i fjor har folk daglig fulgt med på VGs coronaoversikt. Den har både opplyst og beroliget. Den har gjort vår kamp mot smittespredningen mer effektiv. VG har fylt, og fyller, et enormt informasjonsbehov, sier juryleder Finn E. Våga.

Coronaoversikten runder snart 400 millioner sidevisninger. VG-redaktør Gard Steiro sier responsen fra leserne har vært overveldende.

– Det er alltid en ære å vinne Den store journalistprisen. I år oppleves anerkjennelsen ekstra gjev, for pandemien er utvilsomt den største saken i vår tid, sier han.

Prisen er på 100.000 kroner og deles ut av Norsk Presseforbund. Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, Fagpressen, NRK og TV 2.