Regjeringen endrer kompensasjonsordningen for bedriftene

Næringsminister Iselin Nybø (V) varsler endringer i kompensasjonsordningen for bedriftene. Foto: Lise Åserud / NTB Les mer Lukk

Små- og mellomstore bedrifter skal få mer i coronastøtte mellom mars og juni, mens de største skal få mindre, foreslår regjeringen.

– På vei ut av krisen vil vi ha fokus på å spisse de økonomiske støttetiltakene mot de små- og mellomstore bedriftene. Det er de som er hverdagsnæringslivet vårt, sier næringsminister Iselin Nybø (V).

Dreiningen skal gjennomføres ved å inkludere flere kostnader i kompensasjonsgrunnlaget, varsler regjeringen i en pressemelding fredag.

En av disse er medlemskontingenten som reiselivsbedrifter betaler til destinasjonsselskaper som driver med markedsføring av ulike reiselivsdestinasjoner i Norge.

En annen er kostnader bedriftene må betale til offentlige tilsyn.

– Offentlige tilsyn kan være en stor kostnad for små bedrifter, sier Nybø.

Det er allerede varslet at varelager som er utgått på dato på grunn av stengning eller skjenkestopp også blir dekket.

Når det gjelder større bedrifter, har regjeringen besluttet å redusere maksimalt støttebeløp per måned fra 80 til 50 millioner kroner. I tillegg reduseres innslagspunktet for avkorting av støttebeløpet med 50 prosent fra 30 til 20 millioner kroner.

Endringene gjelder fra mars 2021.