Viggo Kristiansen anker avgjørelsen om fortsatt fengsling

Viggo Kristiansen har hele tiden hevdet at han er uskyldig i å ha voldtatt og drept Lena Sløgedal Paulsen (10) og Stine Sofie Sørstrønen (8) i Baneheia i Kristiansand sammen med Jan Helge Andersen 19. mai 2000. Foto: NTB Les mer Lukk

Viggo Kristiansen blir ikke prøveløslatt. Borgarting lagmannsretts avgjørelse, som ble fattet under dissens, blir anket til Høyesterett.

41-åringen begjærte seg prøveløslatt etter at han fikk straffesaken sin gjenåpnet 18. februar, men fikk nei av Borgarting lagmannsrett torsdag.

Advokat Arvid Sjødin bekrefter overfor TV 2 at avgjørelsen ankes til Høyesterett. Han regner med at saken får full behandling der siden kjennelsen er avsagt med dissens 2–1.

– Dette er et nytt overgrep mot Viggo Kristiansen, sier Sjødin til kanalen.

Det er første gang Kristiansen har begjært seg prøveløslatt.

Stine Sofie Sørstrønen (t.v.) og Lena Sløgedal Paulsen ble funnet voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand i 2000. Arkivfoto: Privat / NTB Les mer Lukk

Pårørende er lettet

Foreldrene til drepte Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen er lettet over avgjørelsen, men ikke overrasket.

– Jeg har snakket med dem, og deres umiddelbare reaksjon var lettelse. De er letta, sier advokat Audun Beckstrøm til Dagbladet.

Kristiansen er dømt til forvaring i 21 år for å ha vært hovedmannen bak voldtektene av og drapene på Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia i Kristiansand 19. mai 2000.

Han har hele tiden nektet straffskyld.

Jan Helge Andersen ble dømt til 19 års fengsel. Han har sonet ferdig.

Ønsker ny hovedforhandling

Borgarting lagmannsrett skal behandle Kristiansens gjenåpnede sak.

Oslo statsadvokatembeter skal komme med en tilråding til Riksadvokaten om hvorvidt det bør gjennomføres full behandling i lagmannsretten eller om det skal avsies frifinnende dom uten hovedforhandling.

Både Viggo Kristiansen og de pårørende har gitt uttrykk for at de ønsker en ny hovedforhandling.