Ti personer evakuert etter boligbrann på Kløfta

Brannpersonell kjemper mot flammene i boligbygget. Foto: Fredrik Hagen / NTB Les mer Lukk

Ti personer ble evakuert da det brøt ut en kraftig brann i et boligbygg på Kløfta søndag kveld. Brannvesenet melder at de nå er over i en etterslokningsfase.

Brannvesenet fikk melding om brannen klokken 19.30 søndag kveld. I 23.45-tiden opplyser Øst 110-sentral at brannvesenet er over i en etterslokningsfase og vil jobbe videre på stedet gjennom natta og utover mandagen.

Det er et bilverksted i første etasje og boliger i andre etasje. Brannen har foregått i andre etasje. Brannbetjenter fra flere stasjoner på Romerike har jobbet med å få kontroll på flammene.

– Vi har jobbet iherdig i hele kveld. Vi har kontroll på brannen og det er ikke fare for videre spredning, men vi vil være der utover natta og muligens også morgenkvisten for å holde kontroll og drive etterslukking, sier vaktleder Frode Johannessen ved Øst 110-sentral til NTB.

– Det er et stort bygg og har brent kraftig, så arbeidet tar tid, legger han til.

Politiet har opplyst at ti personer ble evakuert. Det er registrert 14 personer på adressen, men ifølge politiet har de evakuerte fortalt at det ikke var flere til stede da det brant.