Påskehelga avsluttes med væromslag

Påsketurister kunne flere steder i Norge kose seg med pent skivær, som her i løypa ved Åssetra i Synnfjell i Nordre-Land 29. mars. Men fra og med søndag og ut i neste uke er det meldt væromslag og vind og nedbør flere steder. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Les mer Lukk

Det fine påskeværet erstattes søndag med ruskevær flere steder. Det kan bli trøbbel på fjellovergangene, og i Møre og Romsdal er det varslet stor snøskredfare.

– På Vestlandet og i Midt-Norge blir det snø, haglbyger, vind og mye bølger langs kysten. Det er ordentlig uvær vi venter søndag, mandag og tirsdag, sier vakthavende meteorolog Bente Wahl ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Innbyggerne i Nordland og andre steder i Nord-Norge kan også vente seg snø de kommende dagene. Meteorologen understreker at de som planlegger å krysse fjellovergangene, kan støte på problemer.

Sjekk været der du er

– Det kommer til å bli trøblete på fjellovergangene fra og med i morgen. De burde dratt hjem i dag. Det kan fort bli stengte veier og kolonnekjøring, sier Wahl.

Fra og med søndag er det sendt ut rødt varsel for stor snøskredfare på Helgeland. Mandag er det også varslet stor snøskredfare i Trollheimen, Romsdal, på Sunnmøre og i Indre Fjordane.