Sender ut farevarsel: Venter stort snøfall i løpet av få timer

– Lokalt kan det komme fem til 15 centimeter snø på 24 timer, og i høyden enda mer, varsler Meteorologisk Institutt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Les mer Lukk

Selv om det er april, så er ikke vinteren over ennå. I deler av landet vil det komme mye nedbør i form av snø i løpet av helga.

– Vi har sendt ut gult farevarsel for mye snø, også i lavlandet, fra søndag kveld til mandag kveld for Vestlandet og Trøndelag. Lokalt kan det komme fem til 15 centimeter snø på 24 timer, og i høyden enda mer. Kjør etter forholdene, oppfordrer Meteorologisk Institutt.

Mildværet i dag og i morgen blir erstattet av kaldt luft fra nord utover søndagen, og det blir kjøligere i hele landet.

– Ikke bruk slutten av påsken til å legge om til sommerdekk

Før påske var det stor snøsmelting og bare veier mange steder i landet, men nå gjør vinteren et lite comeback. Det betyr vinterdekk for de som skal ferdes langs veien.

– Det er ikke nødvendigvis bare et lite blaff. Ikke bruk slutten av påsken til å legge om til sommerdekk. Det kan man vente litt til med, sier statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til NRK.

Sjekk været der du bor

Venter opp mot 25 centimeter snø

Østlandet får fortsatt mye fint vær med gløtt av sol. Vestlandet, derimot, og Møre og Romsdal og Trøndelag, må forberede seg på dårlig vær og mye nedbør.

– På det meste kan det bli 20-25 centimeter i løpet av påskehelgen enkelte steder, men det er mest på Vestlandet, opplyser vakthavende ved Meteorologisk institutt, Susanna Reuder, til Nettavisen.

Mye vind på Vestlandet

På deler av Vestlandet er det meldt om økende vind opp til nordvestlig kuling styrke, og til og med fare for torden søndag.

– De som kanskje har brukt påsken på å sette ut båten, bør fortøye den godt. Ikke planlegg å dra ut i småbåt fra søndag, advarer statsmeteorolog Aslaug Skålevik Valved til Bergens Tidende.

– Finn fram snøskuffa i nord

Langfredag har det vært nok en nydelig dag med mye sol på Østlandet og Sørlandet. I Telemark og på Sørlandet ble det målt godt over 10 grader.

Siste del av påsken ser grå ut i Nordland. Lørdag blir våt, men nedbøren kommer som snø over cirka 500 til 700 meter, ifølge Meteorologisk Institutt på Twitter:

– Søndag blir kjøligere, så ikke se bort ifra at snøskuffa må frem, særlig hos dere fra Salten og nordover, lyder værmeldingen.