Regjeringen forlenger strenge tiltak i Vestfold og Telemark

Tønsberg (bildet) og Horten har nå sine største smitteutbrudd så langt i pandemien. Foto: Terje Bendiksby / NTB Les mer Lukk

Regjeringen viderefører koronatiltak i Vestfold og Telemark. Dermed må en rekke kommuner leve med det strengeste tiltaksnivået en stund til.

Holmestrand, Horten, Tønsberg, Færder, Sandefjord og Larvik ville at tiltakene skulle fortsette fram til 11. april. Bamble, Porsgrunn, Skien og Siljan ville fortsette på samme nivå fram til 8. april.

– Disse ti kommunene ønsker at regjeringen viderefører tiltaksnivå A, som er det strengeste tiltaksnivået vi har. Helsedirektoratet og FHI støtter dette ønsket. Regjeringen forlenger derfor tiltakene, skriver regjeringen i en pressemelding.

Helsedirektoratet opplyste i sitt faglige grunnlag at situasjonen fortsatt er ustabil i disse kommunene, og den britiske virusvarianten er påvist i 84 prosent av de positive testene.

Statsforvalteren vil gjennomføre en ny vurdering med samtlige kommuner i fylket onsdag 7. april. Hensikten vil være å vurdere smittesituasjonen, effekt av tiltak og økt mobilitet gjennom påskehøytiden.