FHI-overlege: – Ta den vaksinetimen du får, og dropp hytteturen

Overlege Preben Aavitsland i Folkehelseinstituttet mener folk må prioritere å bli vaksinert framfor å dra på påskeferie. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Les mer Lukk

Folk takker nei til coronavaksinetime fordi de heller vil på påskeferie, ifølge helsearbeidere. FHI-overlege Preben Aavitsland er lite imponert.

Annenhver person som har blitt tilbudt time ved vaksinesenteret i bydel Nordre Aker i Oslo i påskeuka, takket nei til timen, opplyser assisterende prosjektleder Benedikte Varvik til NRK.

Årsaken var at folk heller vil på påskeferie.

– Det gjør at arbeidet vårt tar mye mer tid siden vi da må kontakte nye folk. Det er dyrebar tid, så vi skulle ønske at folk kunne ha utsatt ferien, sier hun.

Overlege Preben Aavitsland ved Folkehelseinstituttet (FHI) sier folks prioritering kan få store konsekvenser.

– Om du sier nei og tror du kan nærmest bestille time etter påske, er det ikke sikkert det går. Min oppfordring er helt tydelig: Ta den timen du får tildelt og still opp, og dropp den hytteturen, sier han.

Han trekker fram at dosene med coronavaksine må settes tre-fire dager etter at de er kjørt ut.

– De som står der og vaksinerer, har droppet sin påskeferie. Det gjør de for å vaksinere folk. Da syns jeg folk faktisk skal takke ja til det tilbudet de får, understreker han.