Flere statsråder vil dra på hytta i påsken

Mens statsminister Erna Solberg (H) dropper å dra Bergen i påsken, er det flere regjeringsmedlemmer som planlegger å dra på hytta, viser en rundspørring Klassekampen har gjort. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Flere av regjeringsmedlemmene har planer om å dra på hytta i påsken, selv om det generelle reiserådet er at unødvendige reiser bør unngås.

Helseminister Bent Høie (H) sa på tirsdagens pressekonferanse at det aller viktigste er at man denne påsken reiser så lite som mulig.

I regjeringens retningslinjer heter det da også at en tur til hytta eller til annen fritidseiendom ikke regnes som en nødvendig reise, og det generelle rådet er at unødvendige reiser skal utsettes, skriver Klassekampen.

«Reiser til hytte sammen med egen husstand» oppgis imidlertid som et unntak fra anbefalingene, og det unntaket er det flere av statsrådene som akter å bruke, viser en kartlegging avisen har foretatt.

Statsminister Erna Solberg (H) har allerede sagt at hun dropper påsketuren til Bergen på grunn av de nye tiltakene, men både helseminister Bent Høie (H), justisminister Monica Mæland (H), forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) og næringsminister Iselin Nybø (V) drar på hytta i påsken.

De andre statsrådene blir enten i Oslo, har ikke bestemt seg eller sier de av sikkerhetsgrunner ikke oppgir hvor eller om de skal dra.