Dette skjedde i natt

Foto: Chris Pizzello / AP / NTB Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Beyoncé ble historisk under Grammy-utdelingen

Popstjernen Beyoncé vant fire Grammy-priser søndag, og hun har dermed vunnet 28 til sammen. Ingen kvinner har vunnet mer.

Også Taylor Swift ble historisk. Hennes «Folklore» vant årets album, og hun ble dermed den første kvinnen til å vinne klassen tre ganger. Årets utdeling var dominert av kvinner; de fire mest prestisjefylte prisene hadde alle kvinnelige vinnere.

640 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 640 koronasmittede i Norge. Det er 214 færre enn dagen før, men 271 flere enn samme dag i forrige uke. Ved midnatt natt til mandag er det registrert 80.440 koronasmittede personer her i landet.

For Oslo er det registrert 275 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 87 flere enn samme dag for en uke siden. Smittetallene er høyest i bydelen Stovner.

New York mintes 30.000 koronadøde

Pandemien har rammet New York hardest av alle byene i USA. Søndag mintes befolkningen og ordfører Bill de Blasio de mer enn 30.000 som har mistet livet.

– Flere newyorkere har mistet livet enn i andre verdenskrig, Vietnam-krigen, orkanen Sandy og 11. september til sammen. Alle familier er berørt på sitt vis, og for så mange familier er smerten fortsatt frisk i minnet, sa de Blasio under seremonien.

USA står for mer enn en tredel av verdens våpeneksport

USA sto for mer enn en tredel av det globale våpensalget de siste fem årene. Mens amerikanerne ledet an i eksporten, var det Saudi-Arabia som importerte mest.

USA sto for 37 prosent av det globale våpensalget mellom 2016 og 2020 og solgte våpen til 96 land. Halvparten av våpensalget var til Midtøsten, heter det i en rapport fra Stockholm International Peace Research Institute (Sipri).

Papegøye-par gjenforent av brannvesenet

Papegøyen Pia stakk fra kjæresten Pelle i Hof i Holmestrand kommune og havnet 25 meter oppe i et grantre.

– Vi satte opp liften, og med nød og neppe fikk vi dratt tretoppen nærmere med håndkraft. Dermed fikk vi fatt i Pia, der hun satt om lag 25 meter over bakken, sier underbrannmester Thomas Klavenæs i Vestfold interkommunale brannvesen.