Dette skjer i dag

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene tirsdag 9. mars

Nye nasjonale koronatiltak

Statsminister Erna Solberg (H) redegjør for nye koronatiltak for Stortinget klokken 10. Vel en time senere, klokken 11.15, blir det pressekonferanse med statsministeren og helse- og omsorgsminister Bent Høie

Helsedirektør Bjørn Guldvog og FHI-direktør Camilla Stoltenberg skal også delta.

Folkehelseinstituttet orienterer om fordeling av koronavaksine

Folkehelseinstituttet har tirsdag ettermiddag pressemøte om geografisk fordeling av koronavaksine samt endrede anbefalinger og bruk av koronavaksiner her i landet.

Regjeringen har vedtatt at enkelte områder med høyt smittetrykk, inkludert noen av bydelene i Oslo, skal få 20 prosent flere vaksinedoser.

Bidens krisepakke behandles

Representantenes hus får den reviderte krisepakken på sitt bord etter Senatets godkjenning i helgen. Når representantene har godkjent den, gjenstår bare president Joe Bidens signatur.

Hjelpepakken er på 1.900 milliarder dollar og inneholder blant annet en sjekk til amerikanere flest på 1.400 dollar.

Ny rapport fra Riksrevisjonen om Kielland-ulykken

Riksrevisjonen har gjennomgått saken om Alexander Kielland-ulykken på nytt og utarbeidet en rapport, som legges fram for Stortinget tirsdag formiddag. Rapporten skal svare på hvordan myndighetene har ivaretatt ansvaret sitt etter ulykken.

Oljeplattformen Alexander L. Kielland kantret og havarerte på Ekofiskfeltet i Nordsjøen 27. mars 1980 etter at ett av plattformens fem bein ble revet av i høy sjø. 123 av de 212 om bord omkom.

Sykkelrittet Paris-Nice

Det er klart for tredje etappe av sykkelrittet Paris-Nice i Frankrike. Det er en individuell tempoetappe på 14,4 kilometer med start og målgang i byen Gien.

Alexander Kristoff er best plassert av de norske rytterne med en foreløpig 17.-plass sammenlagt. Odd Christian Eiking, Amund Grøndahl Jansen, Sven Erik Bystrøm og Edvald Boasson deltar også.