NHO venter kraftig fall i hjemmekontorbruk etter pandemien

De fleste nordmenn ser ut til å trives på hjemmekontoret. Men for noen medfører det også fysiske plager og ensomhet. I Næringslivets økonomibarometer (NØB) fra fjerde kvartal viser tallene imidlertid at antallet arbeidstimer som blir utført på hjemmekontor, vil falle dramatisk etter pandemien. Anslaget til NHO er at det kun vil være 7 prosent. Les mer Lukk

De aller fleste av oss skal tilbake på kontoret igjen når pandemien er over, ifølge NHOs medlemsbedrifter.

– Rundt 30 prosent av timeverkene er blitt gjort hjemmefra under coronapandemien, ifølge våre medlemsundersøkelser, sier sjeføkonom Øystein Dørum i NHO.

I Næringslivets økonomibarometer (NØB) fra fjerde kvartal viser tallene imidlertid at antallet arbeidstimer som blir utført på hjemmekontor, vil falle dramatisk etter pandemien. Anslaget til NHO er at det kun vil være 7 prosent.

Tallene fra NØB viser at svært få bedrifter opplever at de har økt produktivitet på hjemmekontor. Dørum forteller at ledelsen i ulike bedrifter føler de mister grepet og fellesdisiplinen som oppstår i et kontorlandskap. Samtidig forteller mange bedrifter at de er blitt mer kreative.

– Jeg har jo tenkt at det som går tapt når folk sitter hjemme, er dialogen rundt kaffeautomaten og andre steder, sier sjeføkonomen.

Han understreker at hjemmekontorbruken trolig kommer til å øke sammenlignet med før pandemien.

– Men det er ingen revolusjon i disse tallene, konkluderer Dørum.