Omsetningssvikt på 5,1 milliarder kroner for Nordic Choice-konsernet

I fjor sommer åpnet hotelleier og investor Petter Stordalen et nytt hotell i København, Villa Copenhagen. Hotellkjeden Nordic Choice hadde en omsetningssvikt på over 5 milliarder i fjor som følge av coronapandemien. Foto: Fredrik Hagen / NT Les mer Lukk

Hotellkjeden Nordic Choice fikk omsetningen redusert med 5,1 milliarder kroner i fjor, sammenlignet med 2019.

Konsernet tapte over én milliard kroner i 2020, mot et driftsresultat på drøyt én milliard kroner året før, opplyser de i en pressemelding mandag.

Dette er medregnet støtten fra de nordiske kompensasjonsordningene. Resultatet før skatt var minus 1.931 millioner kroner, mot 417 millioner året før.

I Norge mottok konsernet om lag 300 millioner kroner i kompensasjon i fjor, noe som utgjør rundt 13 prosent av de norske hotellenes driftskostnader. Det øvrige tapet er dekket inn av lån og oppsparte midler.

– I januar og februar 2020 leverte vi rekordgode resultater i både Norge, Sverige, Danmark og Finland. Vi gikk også inn i 2020 med 30 hotellprosjekter i pipeline, og en plan om å ansette 45.000 mennesker de neste fem årene i selskapet, sier konsernsjef Torgeir Silseth.

Nærmere 8.000 ansatte er i stedet blitt permittert eller oppsagt.

Av de fire landene konsernet har hoteller i, er det i Norge omsetningen har sviktet minst – med en 40 prosents reduksjon i 2020.

Konsernet opplyser at omsetningssvikten har fortsatt i 2021. De forventer gradvis bedring etter påske, men dette avhenger av hvilke restriksjoner som ilegges bransjen.

Regnskapstallene for 2020 anses ikke som endelige før de vedtas i juni i år.