Dette skjer i dag

Foto: Terje Pedersen / NTB
Dette er blant de ventede hendelsene fredag 19. februar.

Pressekonferanse med Frps Sylvi Listhaug og Ketil Solvik-Olsen

Etter at partileder Siv Jensen annonserte sin avgang som partileder i går ettermiddag, holder Listhaug og Solvik-Olsen en pressekonferanse i dag. Jensen anbefalte Listhaug som sin arvtaker, og Solvik-Olsen som første nestleder.

USA trer inn i Parisavtalen

USA slutter seg formelt til den internasjonale klimaavtalen igjen, 30 dager etter at president Joe Biden signerte en presidentordre om dette. Ekspresident Donald Trump tok USA ut av avtalen.

Svensk delegasjon møter Mæland om grensependlere

Justisminister Monica Mæland (H) møter den svenske delegasjonen til Nordisk råd for å diskutere utfordringene grensependlerne opplever med stengte grenser.

Forslag til rusreform

Helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) presenterer regjeringens forslag til rusreform.

Avviklingsavtale for bomstasjonene ved Svinesund

Fredag signerer samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) og Sveriges ambassadør til Norge, Cecilia Björner, avviklingsavtalen mellom Norge og Sverige. Datoen for avviklingen av bomstasjonene blir kjent under signeringen.

Pressekonferanse om koronasituasjonen

Statsminister Erna Solberg (H), kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) inviterer til pressekonferanse om koronasituasjonen.

Koronautbrudd rammer busslinjer i Oslo

En ansatt ved et bussanlegg på Grorud i Oslo har fått påvist koronasmitte. 54 ansatte er i karantene, noe som gir redusert kapasitet for en rekke linjer i dag. De aktuelle linjene er 25, 30, 31, 31E, 32 og 81.