Dette skjedde i natt

Illustrasjonsfoto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Fisker funnet omkommet på Sunnmøre

En fritidsfisker som ble meldt savnet ved Godøya i Møre og Romsdal, er funnet omkommet. Leteaksjonen ble avsluttet litt før klokka 2 i natt, opplyser vakthavende redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NRK.

Mannen ble meldt savnet ved 19-tiden i går. Da hadde pårørende ikke hørt fra ham siden klokken 13. Mannen dro ut i en mindre sjark for å dra teiner, skriver Sunnmørsposten.

Dødelige vinterstormer har krevd minst 20 liv i USA

Vinterstormer har gitt isende temperaturer i sentrale og sørlige deler av USA. Minst 20 personer har omkommet og millioner er uten strøm.

Mange av de rammede delstatene er ikke vant til at temperaturene kryper under frysepunktet, og kulda skaper enorme problemer. Texas er spesielt hardt rammet. Mange har dødd, og flere millioner har vært uten strøm i flere dager.

Trump langet ut mot McConnell

USAs tidligere president Donald Trump sier det republikanske partiet må skrote Mitch McConnell som partiets leder i Senatet. McConnell, som var lojal mot Trump gjennom hele hans periode, hudflettet Trump lørdag og ga ham eneansvar for stormingen av Kongressen.

McConnell stemte imidlertid for frifinnelse av Trump i riksrettssaken. Trump sier tirsdag at det republikanske partiet aldri igjen vil få folkets støtte eller respekt dersom folk som McConnell fortsatt har makt og innflytelse.

Mistenkelig gjenstand ved Oslo S var ufarlig

Politiet undersøkte i natt en sekk med det som ble betegnet som en mistenkelig gjenstand ved Oslo S. Gjenstanden viste seg å være ufarlig.

Oslo-politiet fikk melding om saken klokka 22.06 tirsdag kveld. Det var vektere som meldte ifra, opplyser operasjonsleder André Kråkenes.

WHO: Den globale koronasmitten gikk ned 16 prosent forrige uke

Det ble registrert 2,7 millioner nye koronatilfeller forrige uke, en nedgang på 16 prosent fra uka i forveien, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO).

Samtidig gikk antall dødsfall relatert til covid-19 ned 10 prosent, til 81.000. Tallene gjelder for uka fram til søndag. I fem av de seks regionene WHO deler verden opp i, gikk smitten ned minst 10 prosent. Kun i den østlige Middelhavsregionen var smitten på vei opp, med 7 prosent.

286 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 286 koronasmittede i Norge. Det er 67 færre enn dagen før, men 66 flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt var det registrert 67.140 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).