FHI: Totalt 183 tilfeller av britisk virusmutasjon bekreftet – 20 flere enn fredag

183 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er påvist i Norge. Les mer Lukk

183 tilfeller av den britiske mutasjonen av coronaviruset er påvist i Norge. Det er 20 flere enn fredag, ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI).

Det er til sammen påvist 102 tilfeller i Viken og 41 i Oslo. Vestland og Rogaland har henholdsvis 12 og 11 bekreftede tilfeller hver. De øvrige er i Vestfold og Telemark (5), Agder (5), Troms og Finnmark (3), Nordland (2), Trøndelag (1) og Innlandet (1), ifølge oversikten.

Fredag var 1.450 positive coronaprøver sjekket for det muterte viruset. I januar har 5,2 prosent av alle viruspåvisninger i landet blitt sekvensert.

FHI har ikke påvist flere tilfeller av den sørafrikanske virusvarianten. Totalt to tilfeller er til nå påvist, ett i uke 1 og ett i uke 2. De to tilfellene er knyttet til reiser.

Fram til utbruddet i Nordre Follo på Østlandet kunne alle tilfeller av den britiske varianten i Norge knyttes direkte til reiser til utlandet. Utbruddet er det første kjente tilfellet hvor mutantviruset har smittet mellom personer i Norge. Det er innført svært strenge tiltak i en rekke kommuner på Østlandet, inkludert hovedstaden, som følge av utbruddet.