Tredoblet støtte til gründere i 2020

Næringsminister Iselin Nybø Foto: Terje Bendiksby / NTB Les mer Lukk

Gründere fikk i fjor tre ganger så mye penger i tildelinger fra regjeringen sammenlignet med året før, ifølge Innovasjon Norge.

I overkant av 1.200 prosjekter fikk i fjor tilskudd til oppstart, noe som nesten er dobbelt så mange som året før. I og med at rammene har vært mye større har det i tillegg blitt levert ut tre ganger så mye penger som året før, melder Innovasjon Norge.

Rundt 600 millioner kroner har norske gründere fått i tilskudd i 2020.

– Mange gründere og bedrifter har bidratt til å løse den akutte utfordringen vi har stått i. Vi har sett raske leveranser av munnbind, visir og Antibac, og oppsving for bedrifter innenfor blant annet respiratorteknologi og transportsystem. Mange bedrifter med digitale løsninger har også gjort det bra gjennom krisen, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli.

Næringsminister Iselin Nybø (V) sier at de i krisetider må se muligheter og støtte opp om både nyskaping i etablerte bedrifter og oppstartsselskaper.

– Kreative metoder for verdiskaping hjelper næringslivet ut av krisen, og de som har gode ideer skal vi heie fram. Disse bedriftene er en viktig del av norsk næringsliv, sier Nybø.