Gjerdrum-ofrene ble hedret med fakkeltog

Ordfører i Gjerdrum Anders Østensen i fakkeltoget. Innbyggerne i Gjerdrum kommune var med på å skape et stort hjerte av fakler og islykter i snøen i Askhellinga i Gjerdrum.  Les mer Lukk

Innbyggerne i skredrammede Gjerdrum gikk i fakkeltog og formet et stort hjerte i snøen torsdag ettermiddag. Tre personer er fortsatt ikke funnet i skredmassene.

Fakler og islykter ble båret av innbyggerne i Gjerdrum bort til Askhellinga. Sammen formet de et stort hjerte i snøen. På grunn av smittevern var fakkeltoget kun for de berørte.

Markeringen ble gjort i sammenheng med en minnekonsert som holdes av kommunen og samarbeidspartnere i kulturhuset 31. januar. Flere kjente artister skal opptre for å hedre de omkomne etter skredet 30. desember.

Torsdag morgen fikk NTB opplyst at redningsmannskaper på ny rykket inn i skredområdet for å lete. Tre personer er fortsatt savnet og antatt omkommet i skredmassene. Sju personer er funnet omkommet.

Søket ble stanset i forrige uke i påvente av at Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skulle ferdigstille en ny anleggsvei ned i skredgropen.