Coronasmittet Gjerdrum-beboer døde

Oslo kommunes covid-19-behandlingsenhet (KCB) er fysisk lokalisert på Solvang helsehus. Arkivfoto: Fredrik Varfjell / NTB Les mer Lukk

En coronasmittet person fra Gjerdrum på Romerike døde tirsdag på et behandlingssted i Oslo. I tillegg melder Oslo om tre andre coronarelaterte dødsfall.

– En beboer fra Gjerdrum kommune som var smittet med covid-19, døde tirsdag 12. januar. Beboeren var overført til Kommunal covid-19-behandlingsenhet (KCB) etter rasulykken i desember, opplyser sykehjemsetaten i Oslo tirsdag ettermiddag.

En annen pasient ved KCB døde også tirsdag. Pasienten døde av andre årsaker, men med påvist covid-19-smitte, ifølge kommunen.

I tillegg opplyser Oslo kommune at to beboere ved Hovseterhjemmet som var syke med covid-19, døde mandag. Hovseterhjemmet driftes av Lovisenberg omsorg på oppdrag for Oslo kommune.

47 beboere på sykehjem er døde som følge av covid-19, opplyser Oslo kommune. I tillegg har en sykehjemsbeboer dødd på sykehus. 14 covid-19-syke pasienter er døde ved den kommunale behandlingsenheten.