Kirkenes-ordfører etter russisk skipstragedie: – Vårt samfunn er i dyp sorg

Det ligger til enhver tid flere russiske trålere og fiskebåter til kai i Kirkenes. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Les mer Lukk

Ordfører Pål K. Gabrielsen i Sør-Varanger kommune sier det er et samfunn i sorg etter at en russisk fiskebåt gikk ned i Barentshavet mandag.

17 russiske fiskere antas å ha mistet livet i skipsulykken. To ble reddet opp av det iskalde Barentshavet i live. Det var sterk vind og fare for ising i området. Båten gikk ned nær Novaja Semlja.

– Vårt samfunn, som også består av en god del russiske innbyggere, er i dyp sorg etter det tragiske forliset av fiskebåten Onega, sier fungerende ordfører i Sør-Varanger Pål K. Gabrielsen til NTB.

Båten hadde Kirkenes som sin siste anløpshavn 14. desember før den gikk ned mandag morgen.

– Våre tanker går til de pårørende og etterlatte. Fiskebåten Onega lå ofte til kai i Kirkenes, og gjennom det ble vennskap og forbindelser skapt, sier Gabrielsen.

Onega var tidligere norskregistrert, men seilte under russisk flagg og hadde Murmansk som hjemhavn før mandagens forlis. Samtlige om bord var russiske statsborgere.

– Jeg vil også kondolere til våre russiske venner, ordfører i Murmansk og generalkonsulen her i Kirkenes, sier Gabrielsen.