Wizz Air varsler søksmål etter boikott

Flyselskapet Wizz Air har sendt varsel om søksmål mot flere norske kommuner og fylker, samt det statlige selskapet Statnett, melder NRK. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Les mer Lukk

Flyselskapet Wizz Air har sendt varsel om søksmål mot flere norske kommuner og fylker, samt det statlige selskapet Statnett, melder NRK.

Wizz Air går til sak mot dem som har varslet boikott av selskapet. Det skriver flyselskapet i en pressemelding, ifølge NRK.

Wizz Air har blitt kritisert blant annet for å motsette seg fagforeninger. Flere har oppfordret til boikott av lavprisflyselskapet etter at de i oktober lanserte planene om å begynne innenriksflyginger i Norge, og startet opp måneden etter.

Wizz Air har sendt søksmålsvarsel til Agder fylkeskommune, Møre og Romsdal fylkeskommune, Bergen kommune, Viken fylkeskommune, Stord kommune, Oslo kommune og Statnett, ifølge E24.

– Wizz Air reagerer på det faktum at folkevalgte lokale og regionale organer, og det statseide selskapet Statnett, har vedtatt boikott uten å vurdere lovligheten av boikotten og uten noen saksforberedelse, skriver flyselskapet.

Mottakerne av varselet har fått tre ukers svarfrist.

Statnett sier til E24 at de nettopp har mottatt søksmålsvarselet.

– Nå trenger vi tid på å sette oss inn i hva det inneholder, sier kommunikasjonsdirektør Henrik Glette.