Kvinne kom uskadd fra utforkjøring i Barduelva – ektemannens tilstand er stabil

En bil med et eldre ektepar kjørte av veien, falt 10 meter ned og havnet i Barduelva lørdag ettermiddag. Kvinnen er uskadd og mannens tilstand ble lørdag kveld betegnet som stabil. (OBS kreditering). Foto: Jon Henrik Larsen / Salangen-nyheter.com / NTB Les mer Lukk

Kvinnen som satt i bilen som styrtet 10 meter ned i Barduelva lørdag, kom uskadd fra utforkjøringen. Ektemannens tilstand er stabil.

Det opplyser Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) sent lørdag kveld. Det eldre ekteparet i 70-årene ble begge fløyet til sykehuset i Tromsø.

Det opplyses også at mannen må undersøkes mer før UNN kan si noe om alvorlighetsgraden. Det vil ventelig komme informasjon om dette i 9-tiden søndag morgen.

Ulykken skjedde rett ved Strømsli bru i Troms og Finnmark. Det er et fall på cirka 10 meter ned til elva.

Traff stein

– Dette var en veldig spesiell hendelse. Innsatslederen vår sier at det var et lykketreff at bilen traff en stor stein som den står på. Da de var ute i båten, stakk de hele åra ned i vannet rett ved siden av bilen uten å nå bunnen. Den kunne gått helt under hvis den hadde landet noe til en av sidene, sier operasjonsleder Lars Meland i Troms politidistrikt til NTB i 21-tiden.

Politiet hadde da forlatt stedet, som ligger i et grisgrendt område langt fra redningsressurser. De venter nå på en mulighet for å få opp bilen.

– Taueselskapet er avhengig av dagslys for å få den opp. Den ligger veldig vanskelig til, sier han.

I elva i en time

Politiet meldte at bilen ble delvis fylt med vann. Kjøretøyet sto en god stund i elva samtidig som politiet hadde kontakt med ekteparet i bilen.

– Dette var en ganske langvarig og intens redningsaksjon. De to har vært i vannet i en time før de ble reddet ut. Årsaken til at de havnet i vannet er ukjent, men vi registrerer at det er svært glatt på stedet. I tillegg skjedde ulykken like ved en ganske skarp sving, sier Meland til NRK.

Kvinnen og mannen ble behandlet på ulykkesstedet, som ligger langs Altevannsveien, om lag halvannen mil sørøst for Setermoen.

HRS berømmer arbeidet

Hovedredningssentralen Nord-Norge berømmer redningsarbeidet og skriver på Twitter at det er et godt eksempel på samhandling mellom nødetater og redningsressurser.

Et helikopter fløy dykkere til stedet som deltok i arbeidet med å få de to på land.

330-skvadronen i Bodø var også involvert, og et redningshelikopter ble sendt mot ulykkesstedet.

Politiet sendte ut meldingen om utforkjøringen klokka 17.43 lørdag.