Tomm Kristiansen i fallulykke: – Det var dramatisk

– Jeg mistet fotfestet og falt ned fra taket. Og det er jo fire og en halv meter. Hjertet stoppet. Så det var jo alvor, forteller Tomm Kristiansen. Foto: Terje Pedersen / NTB Les mer Lukk

Hjertet stoppet da 70-åringen falt ned fra hyttetaket.

I løpet av et langt liv som utenrikskorrespondent i NRK har Tomm Kristiansen opplevd det meste. Han har sett krigens grusomheter på nært hold, vært vitne til sultkatastrofer og rapportert om historiske begivenheter på løpende bånd.

Men det var hjemme på sin egen hytte i Sør-Norge at den erfarne pressemannen var nær ved å miste livet.

Ulykken skjedde da han var i ferd med å reparere taket på sensommeren.

– Hjertet stoppet. Så det var jo alvor

– Jeg mistet fotfestet og falt ned fra taket. Og det er jo fire og en halv meter. Hjertet stoppet. Så det var jo alvor, forteller Kristiansen i TV 2-programmet Presseklubben.

70-åringen fikk livreddende førstehjelp og ble fløyet til Ullevål sykehus.

I dag, om lag tre måneder senere, er NRK-pensjonisten tilbake med helsen i behold. Han takker for all hjelpen han har fått etter den dramatiske hendelsen.

– Nå sitter jeg her. Jeg har litt vondt i ryggen, men det skal gå over, sier Tomm Kristiansen. Etter ulykken fikk han satt inn pacemaker.

Forfatter, korrespondent og rådgiver

Tomm Kristiansen har vært korrespondent i Afrika i to perioder, korrespondent i København, samt utenriksredaktør i NRK.

Foruten sine mange år i Norsk Rikskringkasting, har han utgitt flere bøker, blant annet bestselgeren «Mor Afrika», som ble nominert til prestisjetunge Brageprisen.

I 1994 mottok han Den store journalistprisen.

Kristiansen har dessuten vært kommunikasjonsrådgiver for Sør-Sudans president Salva Kiir, og kommunikasjonssjef for den internasjonale humanitære alliansen ACT Alliance ved Kirkenes Verdensråd i Genève.

I NRK-podkasten «Tomms afrikanske fortellinger» deler han sine opplevelser fra tiden som Afrika-korrespondent med lytterne.