Skuespiller Nils Sletta er død

Skuespiller Nils Sletta er død. Her er han i 2008 da han mottok Gullruten for beste mannlige skuespiller for sin rolle i NRK-serien Berlinerpoplene Foto: Tor Erik H. Mathiesen / NTB Les mer Lukk

Skuespiller Nils Sletta døde natt til torsdag, 77 år gammel. Sletta har spilt en rekke ledende roller og vært tilknyttet både Riksteatret og Det Norske Teatret.

Det er Slettas sønn Torbjørn Sletta Jacobsen som i et Facebook-innlegg forteller at faren er død, skriver Telemarksavisa.

– Vår kjære pappa orket ikke mer, og sovnet inn i natt. Han var ikke redd for det som skulle skje, det fortalte han meg en av de siste dagene. Det var en god trøst. Tov, Ragnhild og jeg var hos ham den siste stunden, slik han ønsket, og slik vi ønsket, skriver Torbjørn Sletta Jacobsen.

Debuterte på Riksteatret i 1965

Sletta ble født 23. april 1943 i Tuddal i Hjartdal. Gjennom flere tiår var han kjent som skuespiller og spelemann. Sletta debuterte på Riksteatret i 1965 og har spilt ved Trøndelag Teater og vært fast ansatt ved Det Norske Teatret siden 1969.

Han hadde roller som Peer Gynt, Ivar Aasen i Tusen fjordar, tusen fjell, Bellest i Vestavind, tittelrollen i Barabas og Alfred i Karsten og Petra på skattejakt.

Sletta fikk i 1997 Kritikerprisen for rollen som Mattis i Fuglane.