Oljefondssjef Nicolai Tangen er coronasmittet – sentralbanksjefen i karantene

Oljefondssjef Nicolai Tangen er smittet av coronavirus, men har bare milde symptomer ifølge ham selv. Foto: Fredrik Hagen / NTB Les mer Lukk

Sjefen for oljefondet, Nicolai Tangen, er smittet av coronavirus, skriver han selv på sosiale medier. Sentralbankesjef Øystein Olsen er satt i karantene.

Både sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen er satt i karantene etter at Tangen torsdag fikk påvist at han er smittet med covid-19, skriver Dagens Næringsliv.

– Smittesporing ble iverksatt umiddelbart etter at prøvesvaret forelå. Norges Bank-medarbeidere som Tangen har vært i nærkontakt med, er satt i karantene. Dette omfatter blant andre sentralbanksjef Øystein Olsen og visesentralbanksjef Jon Nicolaisen, sier pressekontakt Marthe Skaar i Norges Bank til DN.

Flere medier meldte torsdag ettermiddag om at Tangen hadde testet positivt. Oljefondssjefen hadde selv skrevet at han var smittet på LinkedIn på internett:

– I dag testet jeg positivt for covid-19. Jeg tok testen i går ettermiddag etter å ha følt meg litt utenfor, men symptomene er milde. Dette innebærer at jeg nå er isolert i leiligheten min i Oslo, hvor jeg vil jobbe fra de neste par ukene, skriver Tangen selv.

-Jeg er ikke sikker på hvor jeg er blitt smittet. Norges Banks gode rutiner vil bli fulgt og de av mine nærmeste kolleger som har hatt møter med meg, er satt i karantene. Tilbakemeldinger så langt er at de alle føler seg ok. Alle som har vært i kontakt med meg, er informert, skriver Tangen videre.

Til DN sier Marthe Skaar at det ikke påvirker Norges Banks evne til å utføre sine oppgaver selv om sentrale medarbeidere er satt i karantene.