Dette skjedde i natt

Foto: Evert Nelson / The Topeka Capital-Journal via AP) Les mer Lukk

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Sp-budsjettet: 100 millioner mer til politijuristene

Senterpartiet vil i sitt alternative statsbudsjett gi 100 millioner kroner mer til politijuristene. – På høy tid at arbeidet blir verdsatt, sier Jenny Klinge.

Partiets alternative budsjett for 2021 legges fram nå i formiddag, men allerede i går kveld kunne Klinge, som er Sps justispolitiske talsperson, fortelle forslaget om mer penger til politijuristene.

100 koronadødsfall i timen i USA

Det ble onsdag registrert mer enn 2.400 koronadødsfall i USA, det høyeste antallet nye dødsfall på ett døgn siden mai, ifølge AFP.

Oversikten fra Johns Hopkins-universitetet viser at det ble registrert totalt 2.439 koronadødsfall onsdag – mer enn 100 i timen. Det totale antallet døde som følge av covid-19 i landet er 262.080.

Unge Høyre-lederen vant kampvotering i Buskerud

Sandra Bruflot, leder i Unge Høyre, vant kampen om den sikre andreplassen for Buskerud valgkrets ved valget neste år. Trond Helleland står på førsteplass. Avgjørelsen falt under det digitale nominasjonsmøtet i går, skriver Drammens Tidende.

Nominasjonskomiteen hadde foreslått Kristin Ørmen Johnsen, som er inne i sin andre stortingsperiode, til andreplass. Men med 72 mot 54 stemmer valgte partiet Bruflot.

Tyskland forlenger nedstengning til januar

Med mindre det skjer en dramatisk endring i smittesituasjonen, vil koronarestriksjonene i Tyskland bli forlenget til januar, sier statsminister Angela Merkel. Det vil gjøres unntak i romjula, da noen av retningslinjene vil løses opp.

Koronarestriksjonene, som ble innført i Tyskland i starten av november, innebærer begrensninger på private sammenkomster, og stenging av restauranter, fritidsaktiviteter og kulturelle institusjoner.

551 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 34.268 koronasmittede personer her i landet. Det er en økning på 551 meldte tilfeller siden natt til i går.

Det er 17 tilfeller flere enn dagen før, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Største smittehopp i Sør-Korea siden mars

Sørkoreanske helsemyndigheter registrerte 583 nye koronatilfeller torsdag. Det er det høyeste antallet nye tilfeller siden mars.

Totalt er det nå registrert 32.318 koronatilfeller i landet, og 515 dødsfall. Smitten har blomstret opp i Sør-Korea etter at myndighetene lettet på smitteverntiltakene i oktober.

Nytt dødsfall etter vulkanutbrudd på New Zealand

Antall døde som følge av vulkanutbruddet på White Island på New Zealand i desember 2019 har steget til 22.

Politiet sier den 64 år gamle tyskeren Horst Westenfelder døde på sykehus 2. juli som følge komplikasjoner fra skader han fikk under utbruddet. 47 mennesker var på vulkanøya under utbruddet.