Mann i 20-årene siktet for drap på Evje

Politiet på plass i Evje sentrum natt til lørdag. En mann er pågrepet for drap. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB Les mer Lukk

Mannen i 20-årene som fredag kveld ble pågrepet i Evje, er siktet for å ha drept for sin tidligere kjæreste. Mannen ringte selv til politiet.

– Mannen ringte selv til politiet og fortalte at han hadde kranglet med en person, og at denne personen nå var død, sa seksjonsleder for påtale, Cecilie Pedersen Hille, i Agder politidistrikt på en pressekonferanse klokken 12 lørdag.

Mannen ble pågrepet uten dramatikk kort tid senere.

Det er en 22 år gammel kvinne som er drept. Mannen og kvinnen var tidligere kjærester, og har en datter på to år sammen. Datteren blir nå ivaretatt av familie.

Politiet vil ikke gå inn på om datteren eller noen andre var til stede under drapet.

– Erkjenner å ha forvoldt hennes død

Drapet skjedde i den avdødes leilighet, der hun har bodd sammen med datteren. Kvinnen blir obdusert.

Mannen som nå er siktet, vil bli fremstilt for varetektsfengsling på mandag. Han har den siste tiden bodd et annet sted i landet.

– Vi har vært i avhør i noen timer. I dette avhøret erkjente min klient å ha forvoldt hennes død. Han har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld, sier forsvarer Bjørge Usterud Tveito til Fædrelandsvennen.

Han sier at avhøret av den siktede ble avsluttet i 14-tiden lørdag og vil bli gjenopptatt søndag.

Tveito vil ikke si noe om hva mannen har sagt om foranledningen til drapet. Han beskriver tilstanden til sin klient som medtatt.

Cecilie Pedersen Hille sa på pressekonferansen at mannen også ga en innledende forklaring fredag kveld.

Kjent for politiet

Mannen som er siktet, er fra Afghanistan, men har midlertidig oppholdstillatelse i Norge. Han har bodd i Norge siden 2015 og er tidligere ustraffet i Norge.

Cecilie Pedersen Hille sier at mannen likevel er kjent for politiet fra tidligere, uten at hun vil gå inn på hvordan de kjenner ham.

Den drepte kvinnen er norsk statsborger, og har vokst opp i Norge.

Politiet er nå i gang med etterforskningen for å kartlegge motivet og foranledningen til drapet.

– Vi har flere tanker rundt motivet. Det er en relasjon mellom partene, men jeg ikke vil gå inn på hypotesene vi har, sier Pedersen Hille.