Mann i 50-årene dømt til sju års fengsel for nettovergrep mot barn

En mann er i Bergen tingrett dømt til sju års fengsel for nettovergrep mot flere barn. Les mer Lukk

En mann i 50-årene fra bergensområdet er dømt til sju års fengsel for å ha bestilt overgrep over nettet mot barn på Filippinene.

Overgrepene pågikk i perioden 2010 til 2016. De foregikk ved at han gjennom ulike nettsider kom i kontakt med personer på Filippinene som gjennomførte overgrep mot barn mot betaling mens de ble direkteoverført til mannens PC. Noen av de seksuelle overgrepene var instrukser som ble gitt direkte til barna om at de skulle utføre seksuelle handlinger på seg selv.

De yngste av barna skal ha vært under ti år, men ingen av de 23 barna er identifisert.

Under rettssaken, som gikk i Bergen tingrett fra slutten av august til slutten av september, kjente mannen seg skyldig i 21 av tiltalepunktene. Han sa seg ikke skyldig i ni av punktene.

Han ble blant annet frifunnet for menneskehandel.

Saken ble anmeldt til Kripos første gang i 2016, etter at det kom en henvendelse fra FBI i 2015.

Ifølge Bergensavisen var mannen tidligere folkevalgt for KrF i en kommune utenfor Bergen, og han var innvalgt mens noen av overgrepene skal ha funnet sted. Han har siden meldt seg ut av partiet og trukket seg fra alle verv.

I retten omtalte mannen seg selv som pornoavhengig og sa at han blant annet hadde startet chatteprogrammene på sin jobb-PC da han kom om morgenen.

– Ofte måtte jeg lukke sendingene ned. Det kom stadig folk inn på kontoret mitt, sa han i retten.