Mann må møte i retten for ubetalt coronaforelegg

En 26 år gammel mann, som ikke har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner for å bryte isolasjonen mens han var coronasmittet, møter i retten fredag 2. oktober. Les mer Lukk

En 26 år gammel mann, som ikke har vedtatt et forelegg på 20.000 kroner for å bryte isolasjonen mens han var coronasmittet, møter i retten fredag 2. oktober.

Mannen er tiltalt for overtredelse av smittevernloven og coronaloven for forsettlig eller grovt uaktsomt å ha overtrådt bestemmelsen om at personer som er bekreftet smittet av covid-19, skal oppholde seg i isolering.

Natt til torsdag 11. juni kjørte han bil til Frognerkilen og tilbake mot sin bolig i Lillestrøm, til han ble stanset av politiet i Heimdalsgata i Oslo. Han var på dette tidspunktet coronasmittet og hadde fått pålegg om isolasjon fram til 19. juni fra helsevesenet, fremgår det av tiltalen.

Politiadvokat Kai-Gunnar Schwed Nygård i Oslo politidistrikt skriver i tiltalen at det i Oslo tingrett vil bli lagt ned påstand om bot på 24.000 kroner, eller 34 dagers fengsel om boten ikke betales. I tillegg vil det bli krevd sakskostnader.