Alvorlig for mann som ble knivstukket på Haugenstua i Oslo

En ung mann er fraktet til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket ved Haugenstua ved midnatt natt til søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Les mer Lukk

En ung mann er sendt til sykehus med alvorlige skader etter å ha blitt knivstukket på Haugenstua i Oslo like før midnatt natt til søndag.

Politiet fikk melding om hendelsen, som skjedde i boligområdet mellom Østre Aker vei og T-banen ved Haugenstua, like før midnatt. To timer senere er de mistenkte fortsatt på frifot.

– Det var mange som ringte inn om saken rundt klokken 23.50. Mannen ble funnet i tilknytning til en leilighet i et boligområde på Haugenstua og ble sendt rett til sykehus da nødetatene kom fram. Det kan være alvorlig, forteller operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB.

Kråkenes sier åstedet trolig er utendørs, men at mannen tok seg til en leilighet i nærheten etter at han ble knivstukket. Der tror politiet at han ba om hjelp. Fire-fem mistenkte stakk fra stedet etter knivstikkingen, trolig i en bil.

– Det var mange vitner til stede, det var ganske folksomt. Vi avhører flere av dem og har satt flere patruljer, blant annet en hundepatrulje i gang med søk etter de mistenkte, sier Kråkenes.

Ved 2-tiden opplyser han at søket pågår for fullt. Skadene på den knivstukne mannen er oppgitt å være alvorlige, men tilstanden hans er stabil.

Ifølge operasjonslederen har de fått opplysninger som tyder på at de mistenkte kjente mannen som ble stukket ned.

– Vi har også fått et navn på fornærmede, men det er ikke bekreftet.

Politiets innsatsleder på stedet, Arve Røtterud, sier til NTB at de mistenkte tilhører et miljø som de kjenner godt.

– Vi har flere navn på blokka og har en del informasjon å jobbe med. Vi kommer til å jobbe med dette en god stund utover natten, sier Røtterud.