Tom Hagens skoavtrykk mangler på åstedet - anses som mistenkelig

DRAPSSIKTET: Milliardær Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap på kona Anne-Elisabeth Hagen. Les mer Lukk

Politiet anser det som mistenkelig at de ikke finner skoavtrykk til siktede Tom Hagen i boligen.

Helt siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Lørenskog i oktober 2018, har politiet saumfart boligen etter spor i saken.

Politiet har identifisert ulike skoavtrykk fra boligen, men finner ingen avtrykk som knyttes til drapssiktede Tom Hagen (70).

Ifølge TV 2 har politiet gitt skriftlig uttrykk for at fraværet av skoavtrykk til Hagen oppfattes som mistenkelig. Hvorfor de anser det som mistenkelig, vites ikke.

– Hvilke skoavtrykk som er avsatt på det vi mener er åsted for en alvorlig straffbar handling, er selvsagt sentralt i etterforskingen, sier politiinspektør Gjermund Hanssen til TV 2.

Tidligere funn av skoavtrykk

Etterforskningen i Hagen-saken har hatt stort fokus på skoavtrykk fra Sloraveien 4. I august i fjor opplyste politiet at de har sikret flere skoavtrykk inne i boligen til Anne-Elisabeth og Tom Hagen.

Et av avtrykket var avsatt på et sted som politiet betegnet som svært interessant, og skosåleavtrykket er det eneste i boligen som politiet ikke har klart å identifisere en eier av.

(Saken fortsetter under bildet)

Dette skoavtrykket har blitt funnet inne i boligen til Anne-Elisabeth Hagen. Les mer Lukk

– Stedet og måten dette såleavtrykket er avsatt på, mener vi er svært relevant for den straffbare handlingen vi etterforsker, har Brøske tidligere uttalt til ABC Nyheter.

Skosålen er av merket Sprox i størrelse 45, og har vært til salg i butikkjeden Sparkjøp.

Mottatt nesten hundre tips

Den 15. juni utlovet Hagen-familien en dusør på 10 millioner kroner for opplysninger som fører til at hun blir funnet.

Den siste måneden har politiet fått nesten hundre tips om forsvinningen.

– Politiet har mottatt i underkant av 100 tips fra advokat Holden etter 15. juni. Tipsene følges opp på vanlig måte i den grad de anses relevant for etterforskningen av saken, sier Hanssen til NRK.