Brann i bryggehus på Fosen

Flere brygger og tilhørende hus brant på Uthaug. Foto: Terje Dybvik/Fosna-Folket / NTB scanpix Les mer Lukk

To brygger og tilhørende bygg på Uthaug i Ørland kommune brant ned tirsdag ettermiddag. Det var lenge eksplosjonsfare, og en nærliggende fabrikk ble evakuert.

– Det er meldt om kontroll på brannen nå, men vil drives etterslukking og kontroll framover, sier underbrannmester Espen Singstad ved 110-sentralen i Trøndelag til NTB klokka 15.10.

To brygger er helt tapt, men brannvesenet har berget de andre tre.

Nødetatene fikk melding om brann i en sjøbod på en av bryggene omkring klokka 13.30 tirsdag. Det var propan- og argongassflasker i sjøbodene og det var lenge eksplosjonsfare, som førte til at politiet etablerte en sikkerhetssone rundt brannen på 100 meter, med varsel om at den kunne bli utvidet til 300 meter. Det ble hørt flere smell i området, trolig fra eksploderende gassflasker.

En fabrikk i nærheten valgte å evakuere sine ansatte på grunn av eksplosjonsfaren, og både politi og brannvesen mobiliserte store ressurser. Forsvaret stilte opp med militærpoliti fra Ørland flystasjon for å dirigere trafikken og et skip fra Sjøforsvaret og brannbil fra flystasjonen for å bistå med slukking.

Det var imidlertid ingen personskader i forbindelse med brannen.