Flere har utsatt tilbakebetaling av studielån i koronaperioden

Mer en dobbelt så mange studenter har utsatt å tilbakebetale på studielånet i koronaperioden sammenlignet med samme periode i fjor. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Les mer Lukk

Over dobbelt så mange har utsatt tilbakebetalingen på studielånet i perioden mars til juli i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

Fra 15. mars til 19. juli i år utsatte 126.000 kunder å betale ned på studielånet, viser tall fra Lånekassen. I samme periode i fjor var tallet 57.000. Det er en økning på 69.000, skriver Klassekampen.

På samme tid som flere utsetter å tilbakebetale studielånet som følge av usikre økonomiske tider, får ikke norske studenter ekstra pengestøtte til høsten.

– I år har mange studenter mistet deltidsjobben eller ikke fått sommerjobb, men de får ikke noe ekstra økonomisk hjelp, sier Andreas Trohjell, leder i Norsk studentorganisasjon (NSO) til avisen.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Lånekassen, Anette Bjerke, var det i begynnelsen av april mulig å søke om et tilleggslån på 26.000 kroner, hvorav 8.000 ble omgjort til stipend. Hun opplyser til avisen at nærmere 50.000 studenter benyttet seg av dette.