Oslo: 150 corona-avvik på sykehjem i april og mai

Sykehjemsetaten registrerte 150 corona-relaterte avvik i perioden april til mai. – Vi kan aldri komme i null, men er fornøyd med opplæring og rutiner rundt pandemien, sier fungerende etatsdirektør Anne Berge Sørli. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix Les mer Lukk

Oslo kommune melder om rundt 150 coronarelaterte avvik i april og mai på sykehjemmene, men er glade for at avvikstrenden er nedadgående.

– Vi kan aldri komme i null, men er fornøyd med opplæring og rutiner rundt pandemien, sier fungerende etatsdirektør Anne Berge Sørli i sykehjemsetaten til NTB.

Etaten har offentliggjort coronarelaterte avvik for april og mai. I april var det meldt inn om 94 koronaavvik, mens det i mai var meldt om 56 avvik.

Sørli tror den nedadgående trenden skyldes at sykehjemmene hadde mindre smitte fra april til mai, samt bedring i rutiner og opplæring.

I tillegg var det meldt om henholdsvis 17 og 15 corona-avvik i april og mai på Solvang helsehus, som er satt opp som covid-19 behandlingsenhet for å avlaste for sykehusene i Oslo kommune.