Mann i 70-årene omkom i rekkehusbrann i Oslo

Åtte boenheter er totalskadd i en storbrann på Haugenstua i Oslo lørdag ettermiddag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann omkom i en rekkehusbrann på Haugenstua i Oslo lørdag. Åtte boenheter er totalskadd i brannen.

Nødetatene fikk melding om brannen klokka 11.10 lørdag formiddag, halvannen time senere var totalt åtte boenheter ubeboelige.

En mann i 70-årene ble først regnet som kritisk skadd og ble kjørt til Oslo universitetssykehus, men klokken 15.21 skriver politiet på Twitter at mannen er bekreftet omkommet. De pårørende er varslet.

– Det er ikke klart om mannen bodde i boligen, men han hadde i hvert fall en tilknytning til den, sier operasjonsleder Tore Solberg til NTB i 15.30-tiden.

Det var tre personer som var inne på adressen da det begynte å brenne.

– Dette er en kjempestor tragedie for alle i borettslaget vårt, sier styreleder i Stigenga borettslag, Øyvind Karlsen (51), til VG.

Kontroll

Fra rekkehusene på Haugenstua veltet det opp tykk, grå røyk i flere timer før brannmannskapene fikk kontroll over flammene.

Ved 14.30-tiden opplyser operasjonsleder Tore Solberg at brannvesenet har kontroll.

– Det er kontroll på brannen, i og med at det ikke er noe spredningsfare lengre, men det jobbes med å redusere varmen på en del bygg slik at de ikke skal ta fyr, sier han til NTB.

Video: Her prøver brannvesenet å slukke brannene

Your browser doesn't support HTML5 video.

Åtte boenheter totalskadd i rekkehusbrann i Oslo Les mer Lukk

Varmt og vindfullt

Personene som har mistet hjemmene sine, blir fulgt opp av kommunen.

Det blir jobbing på stedet lenge utover ettermiddagen, forteller Solberg. Det er varmt og en del vind i området, noe som kan øke faren for spredning og en mulig oppblussing.

Brannårsaken er foreløpig ikke kjent, men politiet vil utover dagen ta vitneavhør fra personer som kan ha sett noe.