Drapssiktet mann i Nittedal varetektsfengslet i fire uker

Politiet har siktet en mann for drap etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil på Rotnes i Nittedal. En mann er pågrepet i saken. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix Les mer Lukk

En mann i 40-årene er varetektsfengslet i fire uker etter at en mann i 30-årene ble funnet død i en bil i Nittedal tirsdag torsdag morgen.

Siktede må tilbringe to av ukene i fullstendig isolasjon. Fengslingsgrunnlaget er fare for bevisforspillelse, konkluderte Nedre Romerike tingrett.

Fengslingen foregikk som kontorforretning uten at partene fysisk møter siden siktede samtykket til det.

– Avdøde var involvert i en familiebedrift som eier boligen som den siktede leier, sier politiadvokat Aud Gravås i Øst politidistrikt.

Det var en politipatrulje som fant den døde mannen i en bil utenfor Maxbo i Nittedal klokken 5.30 torsdag morgen. Han hadde da blitt meldt savnet onsdag kveld. Bilen er eid av den siktede mannen, som først ble avhørt som vitne.

Politiet ønsker fredag ikke å gi ytterligere opplysninger om leieforholdet eller relasjonen mellom avdøde og siktede. Den siktede er avhørt, men politiet kan heller ikke si noe om hva han har forklart.

Romerikes Blad skrev torsdag at den avdøde mannen i 30-årene står oppført med millionformue og var en del av det som har vært en kjent familiebedrift i Nittedal.