Turister får ikke overnatte i København

Norge og Danmark er enige om å åpne grensene for hverandre, men det blir ikke lov å overnatte i København. Her fra Nyhavnsbroen i Nyhavn i København. Les mer Lukk

Det blir lov med feriereiser mellom Norge og Danmark, men det ikke lov å overnatte i den danske hovedstaden.

Norge og Danmark åpner for feriereiser seg imellom fra 15. juni, men Danmark innfører flere restriksjoner, særlig for hovedstaden København og nærliggende Frederiksberg kommune. Der får turister ikke lov til å overnatte.

For resten av landet innføres det et krav om at det må ha vært booket minst seks overnattinger på hotell, campingplasser eller andre overnattingssteder utenfor København og Frederiksberg, melder Politiken.

Turister må ved innreise dokumentere at de har booket et opphold i Danmark utenfor København, sa den danske statsministeren Mette Frederiksen under en pressekonferanse fredag.

Det blir ingen tilsvarende begrensninger for dansker i noen norske regioner per i dag, uttalte statsminister Erna Solberg på en pressekonferanse på samme tidspunkt i Oslo.

Solberg sier norske myndigheter er i dialog om åpning også med de andre nordiske landene. Hun sier det i dag er områder med lite smitte i alle nordiske land, mens noen områder har høy smitte, og at det kan komme reiseråd for spesielle regioner.

– Vi kan risikerer at en region vi nå mener har et lavt smittetrykk, får et høyere smittetrykk, og da kan man likevel ikke reise dit, og vi kan ikke motta personer fra disse regionene. Vi skal fastsette kriterier for dette, sier Solberg.