Solberg uenig med Helleland om at miljøhensyn må vike

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer på at Høyres programkomitéleder Linda Hofstad Helleland sier miljø må vike for arbeidsplasser når nye planer legges. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Les mer Lukk

Statsminister Erna Solberg (H) reagerer på at Høyres programkomitéleder Linda Hofstad Helleland sier miljø må vike for arbeidsplasser når nye planer legges.

Flere enn Solberg skal ifølge Aftenposten ha blitt provosert etter Helleland sitt intervju med avisen.

Høyre-lederen er uenig i at å prioritere miljø er en luksus Norge ikke lenger har råd til.

– Mitt utgangspunkt er at den veksten Norge skal ha fremover, kommer til å ligge i de grønne løsningene, sier statsministeren til avisen.

Høyres klima- og miljøpolitiske talsperson, Stefan Heggelund, og Unge Høyre-leder Sandra Bruflot er heller ikke på samme spor som Helleland.

– Jeg håper det ikke er i den retningen programkomiteen vil arbeide videre i disse spørsmålene. Jeg er enig med Helleland i at nye arbeidsplasser er viktig. Men jeg er uenig i at det er en motsetning mellom miljø og vekst. Det er et skille vi i Høyre avviser, sier Heggelund.

– Det er ikke en motsetning mellom å skape arbeidsplasser og å ta vare på miljøet, sier Bruflot, som sitter i programkomiteen med Helleland.