Fredag fikk Norge sin første drive-in-begravelse

Av hensyn til koronareglene måtte Knut Espelunds familie tenke nytt for at flest mulig skulle få komme i begravelsen hans. Han ble stedt til hvile med drive-in.

Da prest Runo Lilleaasen hadde foretatt jordpåkastelsen og klokkene i Øymark kirke i marker kommune i Viken hadde ringt fredag, oppfordret han alle de 73 frammøtte på parkeringsplassen til et felles farvel, ifølge Vårt Land.

– Siden vi i dag ­sitter i bilene, avslutter vi med å gi et felles hornsignal – som en siste avskjed, sa presten, før alle tutet samtidig i det som trolig var Norges første drive-in-begravelse.

– Den lyden hadde han likt, det var en avskjed som passet til min far, sier sønnen Per Arne Espelund, som kjørte båren de hundre meterne til gravstedet i sin egen 1953-modell Opel Blitz lastebil.

Ifølge familien var motordur og kreativitet noe av det som preget avdøde hele livet, og dermed passet fint til anledningen.

Med lydanlegg og podium ved parkeringsplassen ved kirken ble det sang og musikk. Alle frammøtte biler fikk utdelt program, og salmesangen lød fra åpne bil­vinduer.