Fylkeslegen mener drapsdømt 37-åring fikk forsvarlig helsehjelp

Fylkeslegen i Vestland mener at mannen som er dømt til tvungen psykisk helsevern etter drapet og drapsforsøket på foreldrene, fikk forsvarlig helsehjelp. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix Les mer Lukk

Den 37 år gamle mannen som er dømt til tvungen psykisk helsevern etter drapet på moren i Nattlandsveien i Bergen, fikk forsvarlig helsehjelp, mener fylkeslegen.

– Selv om utfallet i saken er dypt tragisk, kan vi ikke se at helsepersonellet hadde grunnlag for å kunne forutse voldshandlingen, konkluderer fylkeslege Helga Arianson i Vestland, skriver NRK.

37-åring er dømt for drap på sin 63 år gamle mor og drapsforsøk på faren, som ble knivstukket og alvorlig skadd i Nattlandsveien i Bergen 12. mars i fjor.

Familien varslet AMK-tjenesten og Bergen legevakt om den mentale tilstanden til mannen i tiden før drapet.

Fylkeslegen har gransket Bergen legevakt og divisjon for psykisk helsevern og ambulansetjenesten i Helse Bergen. Hun mener at helsetjenesten håndterte de mange bekymringsmeldingene på en god måte.

– Jeg er overrasket og synes det tenderer til slett arbeid når dette ikke blir problematisert av fylkesmannen, sier familiens bistandsadvokat Thom B. Haaland til Bergens Tidende.