Fem større redningsaksjoner i Sør-Norge

Fondsbu. Arkivfoto.
Det pågår fem større leteaksjoner i Sør-Norge. Hovedredningssentralen ber folk ta hensyn til vær og vind.

– Hvis noen må ut, må de ha klær og utstyr for å overleve, sier redningsleder Steinar Vatne ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til Bergens Tidende.

To menn er savnet i Ullensvang i Vestland fylke i området mellom Heng og Nipa. Det blåser kraftig i fjellet, og sikten er dårlig. Mennene har gravd seg ned i snøen, opplyser Vest politidistrikt.

Mennene fikk tekniske problemer med snøscooteren de kjørte.

Redningsaksjonen er satt på vent inntil videre. Mannskapet venter på bedre vær, opplyser politiet til NRK.

To menn savnet

Ytterligere to menn er savnet ved Hamlagrø på Voss. Mennene har vært i kontakt med letemannskaper, men har måttet grave seg ned i snøen på grunn av vinden.

Ytterligere to personer har gått seg fast i fjellet ved Brokke i Agder. Politiet, Røde Kors og redningshunder har startet aksjon for å lokalisere og hente dem ut.

Politiet i Sør-Norge melder at frivillige mannskaper har lokalisert en savnet skiløper ved Eiksetra i Lier ved hjelp av en beltedrevet ATV. Vedkommende ble meldt savnet like før klokken 19 lørdag kveld.

Overrasket av snø, vind og dårlig sikt

To skigåere ble hentet ut av redningsmannskaper rundt klokken 20 etter at de ikke klarte å ta seg ned til Fondsbu ved Bygdin i Jotunheimen i Innlandet.

Skigåerne skulle gå fra Fondsbu til Gjendebu, men snudde og klarte ikke å ta seg tilbake og ned på grunn av snødrev, vind og dårlig sikt. De befant seg da fem kilometer unna Fondsbu.

Scooteren som forsøkte å ta seg inn til skigåerne først, kjørte seg fast. Senere tok to mann på ski og fire scootere fra Røde Kors seg inn til skigåerne og reddet dem ut.