Dronning Sonja avlyser oppdrag

Your browser doesn't support HTML5 video.

Dronning Sonja avlyser oppdrag
Dronning Sonja har avlyst deltakelse på en utstillingsåpning på Henie Onstad Kunstsenter 2. januar.

Arrangementet, som skulle være dronning Sonjas første offisielle oppdrag etter Ari Behns dødsfall, er tatt ut av dronningens program, opplyser Slottet til NRK.

3. januar bisettes Ari Behn fra Oslo domkirke.

Bisettelsen vil være åpen for alle. Manager Geir Håkonsund har tidligere opplyst at det er Oslo-biskop Kari Veiteberg som skal forrette i bisettelsen.

Det er ventet stort oppmøte i bisettelsen.

– Stor sorg

I forbindelse med Ari Behns bortgang meddelte kong Harald og dronning Sonja følgende på kongehusets nettsider:

«Det er med stor sorg Dronningen og jeg har mottatt budskapet om Ari Behns bortgang. Ari var en viktig del av vår familie gjennom mange år, og vi bærer med oss varme, gode minner om ham. Vi er takknemlige for at vi fikk lære ham å kjenne», skriver de i uttalelsen.

«Vi sørger over at våre barnebarn nå har mistet sin kjære pappa – og har dyp medfølelse med hans foreldre og søsken, som nå har mistet sin kjære sønn og bror. Vi ber om at Aris nærmeste familie får ro i denne vonde tiden», heter det videre.

Fakkeltog

Søndag ettermiddag ble det arrangert et fakkeltog til minne om Behn i Moss.

Fredag la Ari Behns mor ut et åpent innlegg på Facebook, for første gang siden sønnen døde. I et bilde vedlagt innlegget står hun sammen med sønnen Ari på en strand.

– Kjære elskede Mikis min. Det var ikke mørket som tok deg. Det var lyset som kom deg i møte, skrev Marianne Behn fredag ettermiddag.

Video: Venner overveldet av sorg over Ari Behns bortgang:

Your browser doesn't support HTML5 video.

Kjendisene overveldet av sorg over Ari Behns bortgang Les mer Lukk