Mann varetektsfengslet etter å ha blitt skutt i foten under politiaksjon

Den 34 år gamle mannen som lørdag ble skutt i foten under en politiaksjon i Lindås i Hordaland, er varetektsfengslet i to uker, skriver Bergensavisen.

Mannen som er bosatt i Bergen og er en kjenning av politiet, har ikke vært i stand til å bli avhørt. Han stilte ikke i fengslingsmøte i retten mandag, ifølge avisa.

Påtalemyndigheten ba om varetektsfengsling i fire uker, men retten besluttet at mannen skal fengsles i to uker.

Mannens forsvarer, advokat Bertil Rønnestad, ba under fengslingsmøtet om at mannen blir løslatt. Han forklarer overfor Bergensavisen at han mener det ikke foreligger noen gjentakelsesfare.

Politiet ble lørdag ettermiddag like før klokken 15 varslet om et innbrudd på en hytte på Seim i Lindås kommune. Da de kom fram, har politiet forklart at mannen truet dem med en øks, avfyrte skudd med luftgevær og kom gående mot politimannskapene med en motorsag.

Politiaksjonen varte i rundt åtte timer. Mannen fulgte ikke politiets varsel og det endte med at politiet skjøt mannen i foten, har politiet forklart.

Spesialenheten for politisaker har iverksatt etterforskning av hendelsen, noe som skjer rutinemessig hver gang politiet avfyrer skudd.