Dette skjer i dag

Foto: Rui Vieira / AP / NTB scanpix Les mer Lukk

Dette er blant de ventede hendelsene 2. juledag.

Klar for fotballens festdag

Boxing Day er selve rosinen i pølsa for alle som elsker engelsk fotball. I England strømmer publikum til stadionene, mens det i Norge sitter anglofile tilhengere klistret foran TV-skjermen for å følge favorittlaget sitt.

– Dette er en av de store fotballdagene i året, så det blir utvilsomt stor interesse, sier Jan-Petter Dahl, PR- og mediesjef i TV 2.

Ledervalg i Israel

Israels statsminister Benjamin Netanyahu har vært Likuds ubestridte leder siden 2005, men er tiltalt for bestikkelser, svindel og tillitsbrudd. Under økende press fra sine egne gikk han derfor med på å holde nytt ledervalg, noe som finner sted torsdag.

En måling i slutten av november ga Netanyahu støtte fra 53 prosent av de spurte Likud-medlemmene, mens utfordreren Gideon Saar fikk støtte fra 40 prosent.

VM i hurtig- og lynsjakk

I romjulen arrangeres det VM i hurtig- og lynsjakk i Moskva hvor Magnus Carlsen blant annet skal forsvare VM-tittelen sin i lynsjakk. Mesterskapet starter 2. juledag.

Mesterskapet tok russerne over fra Saudi-Arabia etter sterke protester og kritikk mot landets syn på kvinners rettigheter.

Julius fyller 40 år

Dyreparken i Kristiansand feirer sjimpansen Julius' bursdag.

Dagen feires i Kjuttaviga Vertshus fra klokken 10.30.